Dick-en-Lanny-op-reis.reismee.nl

valparaiso

Lieve allemaal,

Weer terug van Paaseiland en nu in Valparaiso, een prachtige stad op een berg gebouwd even ten noorden van Santiago. Het was een hele overgang van het eiland weer naar een grote stad. we waren het lawaai en het verkeer enigszins ontwend. Eerder vierden we Hedy´s verjaardag, op Paaseiland begonnen op Nederlandse tijd 0.00 uur en in Santiago geeindigd op Chileense tijd.Ze was nog nooit zo lang jarig (30 uur) ! Valparaiso ligt even ten noorden van Santiago (1,5 u per bus) en is erg mooi. We hebben een hotel boeven op de berg en zijn helemaal naar beneden gelopen naar de haven langs allerlei kleurige huizen echt schilderachtig mooi. Na de lunch een tochtje per boot gemaakt door de enige haven Chili en hoewel het erg leuk was waren we toch blij dat we weer vaste grond onder onze voeten hadden want de zee was nogal bumpy . Morgenochtend gaan we weer terug naar Santiago en zien nog wat van die stad alvorens voor de laatste keer alles in de koffer te proppen. Santiago heeft zo´n 16,5 milj. inwoners dus hier kennen we niemand terwijl we op Paaseiland iedereen kende. (iedereen groet daar elkaar en je komt elkaar regelmatig tegen). Waarschijnlijk is dit het laatste bericht uit Chili en willen we jullie bedanken voor alle leuke reacties en zullen we, als we terug zijn, nog een kleine compilatie van de foto´s maken zodat jullie beeld hebben bij al onze verhalen.

Liefs Dick en Lanny

Voor Bing alvast felicitaties voor zijn verjaardag en een dikke kus!

Joes

Nou leuk om weer iets van jullie te horen!nogmaals een goede reis voor iedereen en ik heb er voor gezorgd dat zondag de dooi hier inzet na 14 dagen afgrijselijke temperaturen.
Helaas geen elfstedentocht voor de Friezen!
Liefs,
Joes

Daan

Bijna weer terug naar het heerlijke Nederland! Ik begreep uit jullie vorige verslag en reacties dat de blote konten van krijgers toch erg in de smaak vielen. Ik ben blij dat daar veel foto's van zijn gemaakt zodat ik deze op mijn gemak eens kan bestuderen, maar tegelijkertijd ook blij dat Lanny de auteur van dat stuk was en Dick en Jit dus iets minder geïnteresseerd waren..
Hier in Nederland absoluut geen krijgers in blote konten, maar eerder Eskimo's, dik ingepakt. De kou regeert nog heel even, maar zal vanaf zondag zich langzaam terugtrekken zodat de PVV-stemmers niet nog langer van domme input worden voorzien inzake het debat over klimaatverandering. Een twee weken durende koudegolf is namelijk voldoende om de opwarming van de aarde gewoon weer in twijfel te trekken . Zou na Mauro absoluut een goed topic zijn voor een debat van enkele weken door 150 kamerleden.

Jullie missen echter wel het schaatsen op de grachten, zoals de Keizersrace (sinds 1997, niet geheel toevallig, niet meer plaatsgevonden) maar je kunt niet alles hebben!
Wel thuis!

lfs

p.s. overigens is er voor Dick speciaal een website in het leven geroepen met klachten over Limburgers.

j1

Lieve Lanny en Dick,
Voor de laatste keer een reactie. Wat een overgang van Paaseiland naar zo'n wereldstad. Ik ben erg benieuwd naar de foto's. De verhalen zitten in mijn hoofd. Je kunt er zo de beelden aan toevoegen. Bijzondere verjaardag voor Hedy, nog gefeliciteerd.
Voor jullie allen een hele voorspoedig terugreis gewenst.
liefs, J1

Jit

Foto's van blote konten uitsluitend bedoeld voor anthrpologisch onderzoek en niet voor het prikkelen van de zinnen voor dames.

Isa

Opa ik mis je zo!
Nog 1dag gelukig.
Veel plezier nog.
Veel liefs Isa!

Ombi

Nog dank voor de verjaardagswensen! Mooie verhalen weer. Wat een mooie reis. We zijn benieuwd naar de live verhalen. Nog een hele goede terugreis gewenst!
Liefs Ombi

Isa

Opa om dat ik je niet kan ophalen, Wil je ons dan maandag op school ophalen